Agrapart

Agrapart Fondat în 1894, Champagne Agrapart a devenit în timp unul dintre cei mai apreciaţi producători de vin din Côte de Blancs, mai ales datorită implicării lui Pascal Agrapart, începând cu 1984. Astăzi compania exploatează 10 hectare de viţă de vie în inima regiunii Côte de Blancs. Încă de la înfiinţare, Agrapart et Fils a fost un producător de șampanie, având astfel un control mult mai mare asupra gradului de maturare al strugurilor, implicit asupra calităţii vinurilor. Solul calcaros, specific regiunii Côte de Blancs, permite producătorului să lucreze cu soiul de struguri Chardonnay, cunoscut pentru prospeţimea, eleganţa şi fineţea conferită vinurilor. Compusă din 50 de parcele diferite, unele dintre ele cu vârste de 65 de ani, plantaţia are o medie de vârstă a vițelor de vie de 40 de ani. Filozofia Agrapart este una bio-organică, fără utilizare de pesticide şi erbicide. Pascal Agrapart îşi fermentează vinurile cu drojdii sălbatice, pe care le consideră cruciale pentru a reda expresia terroirului, iar o parte dintre vinuri sunt maturate în butoaie vechi de 600 de litri. Cuvée-urile non-vintage sunt considerate de către criticii de specilaitate de o calitate excelentă, iar cele trei vinuri „millesime” – Mineral, L’Avizoise şi Venus, sunt toate produse cu struguri proveniţi de pe parcele specifice din Avize şi Cramant. Fiecare dintre acestea au personalităţi distincte, ce oferă expresii bine conturate ale fiecărui terroir în parte.
string(212) ""