Capichera

Capichera În anii 1920,  Alberto Ragnedda a moștenit o fermă cu puțin peste zece hectare în capătul de nord al Sardiniei. La acea vreme, ferma producea vin cât să ajungă familiei Ragnedda, care locuia în orașul Arzachena și petrecea primăvara la ferma din Capichera. În anii 1970, fiul lui Alberto a extins proprietatea la aproximativ 60 de hectare, a plantat noi butași de viță de vie din soiul Vermentino (soiul tipic autohton) și a construit o cramă modernă, pentru producerea unor vinuri de înaltă calitate. În 1980, a fost vândut primul vin sub numele Capichera. Acest Vermentino era cu totul diferit față de cele deja existente pe piață. Era mai plin, mai aromat, mai fin și mai persistent. În anii care au urmat, nepoții lui Alberto, Fabrizio și Mario, au început să lucreze în cramă. Deși foarte tineri, aceștia și-au folosit energia pentru a transforma Capichera într-un lider al producției de vin de calitate superioară. Producția se ridică acum la aproximativ 300.000 de sticle pe an. Capichera este simbolul Vermentino-ului italian în lume și i se atribuie reevaluarea și renașterea enologica ale Sardiniei. Grație istoriei și unicității vinului pe care-l produce, Capichera este considerată astăzi un etalon pentru Vermentino peste tot în lume. http://www.capichera.it/
string(212) ""