
Dry Creek Vineyard este una dintre ultimele crame emblematice de familie, care produc în mod constant vinuri apreciate de criticii internaționali cu peste 90 de puncte. Fiind deja la a doua generație de vinificatori, crama este ferm dedicată unei filozofii „fără compromisuri”, producând vinuri de clasă mondială. De-a lungul timpului, Dry Creek Vineyard și-a schimbat practicile de vinificație și managementul podgoriilor pentru a maximiza potențialul aromelelor și al regiunii de origine a strugurilor.
Povestea Dry Creek este scrisă de-a lungul a cinci decenii de către o familie dedicată ce lucrează zi și noapte pentru a transforma ceea ce mulți considera un vis idealist într-o realitate care a revoluționat industria vinului din California.
Fondatorul David S. Stare a avut întotdeauna un vis de a trăi în străinătate, așa că după ce și-a obținut diploma în Inginerie Civilă la MIT și MBA la Northwestern, s-a mutat în Germania. În timp ce locuia acolo, a vizitat multe crame și a început să dezvolte un interes pentru vin. S-a întors la Boston în primăvara anului 1969, deja având o pasiune pentru vin și s-a înscris la un curs de apreciere a vinului. În iunie 1970, Dave și familia lui au petrecut două săptămâni în Franța, unde s-au îndrăgostit de vinurile franceze, în special de vinurile din regiunile Valea Loarei și Bordeaux. La scurt timp după ce s-a întors, a citit un articol în Wall Street Journal despre viitorul strălucit pe care îl are California pentru a face vinuri de talie mondială, iar după o vizită, a decis să se mute acolo cu toată familia pentru a-și croi drumul în industria vinului. În timpul uneia dintre călătoriile sale de weekend la viile de la Monterey până la Mendocino, soarta l-a atras în zona Dry Creek Valley din regiunea Sonoma unde a văzut o livadă de 55 de acri, peste drum de magazinul general Dry Creek și dându-și seama pe loc că și-a găsit locul ideal pentru a pune în practică visul său legat de vinuri.
Fiica lui Dave, Kim Stare Wallace, a fost crescută literalmente printre viile din Dry Creek Valley din comitatul Sonoma, însă abia in 1987 tatăl său a convins-o să se întoarcă la cramă ca director de marketing. Soțul lui Kim, Don Wallace, s-a alăturat cramei în 1990. La mijlocul anilor nouăzeci, Kim și Don și-au asumat responsabilități sporite, devenind implicați în toate deciziile care afectează calitatea experienței Dry Creek Vineyard și a operațiunilor din cramă. În anii care au precedat pensionarea lui Dave în 2006, Kim și Don au început să pună în practică viziunea lor pentru viitorul cramei și au căutat o persoană care să le împărtășească viziunea, așa că în anul 2011 l-au angajat pe renumitul și apreciat vinificator Tim Bell.