Le Macchiole

Le Macchiole Le Macchiole este una dintre primele crame apărute în regiunea Bolgheri. Construită de către Eugenio Campolmi, în 1983, Le Macchiole este condusă din 2002 de către soţia acestuia, Cinzia Merli. Cu o suprafaţă de vie de 22 de hectare, plantată pe unele dintre cele mai bune soluri, Le Macchiole deţine, alături Ornellaia şi Tenuta San Guido, unele dintre cele mai vechi plantaţii din Bolgheri. În 1987, Campolmi îl angajează pe Vittorio Fiore, pe poziţia de enolog-consultant, însă mai târziu locul acestuia este luat de către Luca d’Attoma. În comparaţie cu celebrii săi vecini, care au adoptat stilul de vinificare bordelez, Le Macchiole s-a concentrat pe expresia individuală fiecărui soi în parte, realizând vinuri de o calitate impresionantă. Datorită acestei filosofii, majoritatea criticilor şi specialiştilor de vin au pus Le Macchiole alături de Sassicaia şi Ornellaia. Selecţia riguroasă a strugurilor şi adaptarea practicilor viticole la tipul de sol şi climă au contribuit la creşterea calităţii vinurilor din Merlot, Syrah şi Cabernet Franc. Toate vinurile Le Macchiole sunt caracterizate de un caracter unic, fiind corpolente, cu expresii aromatice clare şi elegante, cu prospeţime şi fineţe impresionante. Începând cu anul 2002, Le Macchiole a trecut la agricultura organică, experimentând şi practicile biodinamice.

Vinuri (7 etichete)

JS 100
WS 95
RP 95
RP 97
WS 97
JS 95
JS 96
WS 96
string(212) ""