Radikon

Radikon Crama Radikon este localizată în Oslavia și are 11 hectare de vii cum nu ați mai întâlnit. Proprietatea a fost creată la mijlocul secolului XX de tatăl actualului proprietar – Stanko Radikon. Acesta a moștenit-o și a decis să producă în continuare vinuri organice, cu macerare de lungă durată (așa-numitele “orange wines”). În 1995, Stanko a început să producă vinuri fără tratamente chimice, iar în 2002 a încetat să mai folosească inclusiv sulfiții. În același an, a creat și propriile sticle – de jumătate de litru și de un litru, precum și dopuri care permit vinurilor să se învechească mai bine. Strugurii sunt culeși manual, iar fermentarea durează în jur de 4 luni. Vinul este învechit 3 ani în butoaie mari din lemn și un an în sticlă înainte de lansare. Radikon își definește vinurile ca fiind “Vinuri friulane în stil sloven”. http://www.radikon.it/azienda

Vinuri (3 etichete)

string(212) ""